NL   |   ENG

Enkele kenmerken

Saker RapX-S is ontworpen voor mensen die snel willen rijden, maar die ook genoeg ervaring hebben in het beheersen van een zeer snelle en krachtige auto. De berijder moet een zeker gevoel hebben voor het rijden op de grens want er zijn geen elektronische hulpmiddelen aanwezig om hem of haar te helpen. Zelfs stuur- en rembekrachtiging zijn afwezig. De rijder is geheel op zichzelf aangewezen. Slechts zij die genoeg zelfvertrouwen hebben om af te zien van ook maar enige hulp, kunnen plaatsnemen achter het Momo stuur.

Van origine is de auto ontwikkeld voor het circuit en de voorgangers van de Saker RapX hebben veel successen geboekt in races in Europa en Australië-Nieuw Zeeland. De straatversie voelt zich daarom echt thuis op dat circuit en er zijn slechts minimale aanpassingen doorgevoerd om ervoor te zorgen dat de politie niet ingrijpt op de weg.

Het feit dat de auto is ontworpen voor het circuit en slechts minimaal is aangepast voor de openbare weg draagt er zorg voor dat veiligheid een belangrijk uitgangspunt is. Een sterk ontwerp, jarenlange circuitervaring en strenge tests door onszelf en door de autoriteiten hebben deze racewagen veranderd in een zeer racy auto met een indrukwekkende passieve veiligheid.

De Saker RapX in straatversie zal worden gepresenteerd op Top Marques Monaco, april 2013.